Jäsenkirje 1/2020

                                                                                                             Jäsenkirje 1/2020

Hyvät jäsenet!

Vasta hiljattain saitte ex-puheenjohtajamme Raija Sollamon jäsenkirjeen, jossa hän kertoi hallituksen kokoonpanossa tapahtuneista muutoksista. Nyt on aika kiittää Raijaa erinomaisesta yhdistyksen luotsaamisesta ja siirtyä miettimään, miten jatkossa eteenpäin.

Kevätkautemme käynnistyy upealla tavalla kaikkien vantaalaisten naisjärjestöjen yhteisellä Wähäjoululla, jonka järjestelyvastuu on ollut kokonaisuudessaan edellisen hallituksen ja erityisesti Raijan vastuulla. Wähäjoulua vietämme Allun Grillissä (Myyrmäentie 4) alkaen klo 18 (tähän tilaisuuteen on jo ilmoittautuminen loppunut). Iloisiin näkemisiin siellä!

Keskiviikkona 12.2 klo 12 tapaamme lounaalla Kampissa (paikka tarkentuu vielä) ja sen jälkeen menemme 13.00 HAMiin (Eteläinen Rautatiekatu 8) katsomaan näyttelyä Mieliala – Helsinki 1939–1945.

HAM Helsingin taidemuseo ja Helsingin kaupunginmuseo ovat toteuttaneet yhdessä Mieliala – Helsinki 1939‒1945 -näyttelyn. Sota-aikana kaupungin ilme ja henkinen ilmapiiri muuttuivat radikaalisti. Tennispalatsiin ja Hakasalmen huvilaan levittäytyvä näyttelykokonaisuus esittelee kuvataiteen ja valokuvien heijastelemaa pessimismiä ja optimismia, ja laajemmin sitä visuaalista maailmaa, johon sodan oloissa oli totuttava.”

Yhdistys maksaa näyttelyn opastuksen ja jokainen maksaa itse sisäänpääsyn (12/10 euroa tai museokortti). HAMin lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle, jonka luona tapaamme. Toivottavaa olisi, että myös viime vuosina liittyneet uudet jäsenemme pääsisivät mukaan jo lounaalle, niin voisimme esittäytyä ja tutustua siellä toisiimme. 

Pääkaupunkiseudun akateemisten naisten yhdistykset järjestävät tänä keväänä keskustelusarjan Naiset ja ilmastonmuutos. Ensimmäinen on ti 11.2 klo 16.30-18.00 Helsingin kaupungintalon tapahtuma-aulassa. Järjestäjänä on Espoon-Kauniaisten Akateemiset Naiset, puhujana on Eija Hegelberg Baltic Sea Action Groupista ja aiheena on ”Ilmastoviisas ruoantuotanto ja kuluttajat”.

Seuraava keskustelusarjan tapahtuma on ti 10.3 klo 17.15-18.45 Oodi-kirjaston Kuutio-tilassa. Keskustelun ”Halpa tulee kalliiksi” virittää tekniikan tohtori Tuula Pohjola. Järjestäjänä on Helsingin Akateemiset Naiset.

Meidän järjestämämme keskustelutilaisuus on ke 1.4 klo 17.15-18.45 Oodi-kirjaston Kuutio-tilassa. Keskustelun virittäjä on vielä varmistamatta, mutta pyrimme lähestymään asiaa positiivisessa mielessä.

Lisäksi olemme suunnitelleet kevätkaudelle myös muuta ohjelmaa kuten teatterivierailu ja hyvinvointitapahtuma. Näistä lisää sitten kun ne tarkentuvat.

Toivon kaikille antoisaa alkanutta uutta vuosikymmentä! Viihdy, verkostoidu ja vaikuta! Ota yhteyttä!

Tapaamisterveisin Helena

Helena Immonen

ainohelenaimmonen(at)gmail.com