Jäsenkirje 1

Tammikuu

Hyvät akateemiset naiset!

Uusi toimintavuosi on lähtenyt käyntiin. Hallitus jatkaa entisessä kokoonpanossa eli seuraavasti

Raija Sollamo, pj. (raija.sollamo@helsinki.fi)

Irja Ansalehto-Salmi, varapj.

Jutta Peura, siht.

Arja Ryhänen, jäsen, rekisterivastaava

Solveig Särkelä, jäsen

Marja Liisa (Maisa) Susisalo, jäsen

Aino Raunio, jäsen, sähköpostivastaava

Vuosi 2019 sisältää paljon haasteita. Suurin niistä on Suomen Akateemisten Naisten Liiton vuosikokous Vantaalla la 16.11.2019. Sen järjestelyt tulevat olemaan vaativa voimain ponnistus sekä hallitukselle että jäsenistölle. Toinen suuri haaste on viime vuonna aloitettu Tehdään yhdessä -projekti maahanmuuttajien kotouttamiseksi ja senioriväestön palvelemiseksi Myyrmäen suuralueella. Ensi syksystä alkaen projekti – toivon mukaan – laajenee myös Tikkurilan alueelle.

Muutoin jatkamme vakiintunutta toimintaamme naisten tasa-arvon edistämiseksi ja jäsentemme elämän laadun parantamiseksi yhteisöllisyyden, kulttuurin ja uuden tiedon välityksellä. Saatte myöhemmin koko kevään ohjelman, mutta kiirehdin tässä ilmoittamaan ensimmäisistä kokoontumisista. Jo tällä viikolla 24.1. osallistumme Vantaan naisjärjestöjen yhteiseen Wähäjouluun Colosseumissa.

Oma ohjelmamme alkaa lounaalla ke 30.1. klo 13 Tikkurilan Lystissä Vernissakatu 3. Vähän myöhempi lounasaika kuin tavallisesti on siksi, että meillä olisi pahimman lounasruuhkan jälkeen tilaisuus kuunnella Vantaan Sydän ryn edustajan Ulla Luostarisen esitystä siitä, miten meidän kaikkien pitäisi hoitaa ja tarkkailla sydäntämme. Tulkaa joukolla paikalle!

Helmikuussa vierailemme Kiasmassa. Aloitamme siellä lounaalla klo 12 ja klo 13 meillä on opastettu tutustuminen näyttelyyn Meno-Paluu. Nykytaidetta Itämeren alueelta.

Maaliskuu on varsinainen tasa-arvon kuukausi. Osallistumme pe 8.3. Vantaan kaupungin järjestämään kansainvälisen naisten päivän seminaariin ja juhlaan klo 15 alkaen. Sitten ma 18.3. menemme Kansallisteatteriin juhlimaan Minna Canthin 175-vuotissyntymäpäivää. Juha Hurme on työryhmänsä kanssa valmistanut pieniä esityksiä Canthin tuotannosta ja lisäksi ohjelmassa on Anna-Mari Kähärän säveltämä kantaesitys kahdelle kuorolle Philomelalle ja KYN:lle. Teoksen tekstit ovat Canthin kirjeistä. Tämä on ainutkertainen juhla, johon on mahdollisuus osallistua vain 18.3. Olen varannut yhdistykselle lippuja ja myymme niitä hintaan 30 euroa kappale. Ilmoittaudu teatteriin minulle raija.sollamo@helsinki.fi torstaihin 14.2. mennessä.

Ma 25.3. klo 18 on yhdistyksemme kevätkokous. Sen paikasta ja esitelmästä ilmoitamme tuonnempana. Merkitse kuitenkin jo ilta kalenteriisi.

Samoin varaa ilta to 4.4. klo 17 alkaen vierailulle Biomedicumiin. Emäntänä on jäsenemme Anne Pattana.

Muusta ohjelmasta tiedotamme aikanaan lisää sekä Minervassa että www sivuillamme ja Fb:ssä.

Hyvät jäsenet!

On innostavaa toimia yhdessä kanssanne. Viime syksynä minua sykähdytti erityisesti ikimuistoisa vierailu Nissbackassa Laila Pullisen veistospuistossa. Saimme ylivertaisen asiantuntijan esittelemään näyttelyä ja kartanoa, nimittäin Lailan pojan Jean Ramsayn. Laila Pullinen on tehnyt minuun suuren vaikutuksen: hento, paljon sairastanut nainen, joka yhden keuhkonsa voimalla puhalsi eloon suuret kivenjärkäleet. Hänellä oli myös kipakat mielipiteet tasa-arvosta ja naisten asemasta. Toinen syksyn sykähdyttävä hetki oli vierailu Helsingin synagogaan jäsenemme Nurit Steinbock-Vatkan opastuksella. Siellä meitä olikin yli 30 henkeä. Nurit oli erinomainen opas. Samanlaisia elämyksiä odotan alkavalta toimintakaudelta. Tulkaa rohkeasti mukaan ja esittäkää ideoita ja toivomuksia!

Lopuksi kiitän koko sydämestäni Vantaan akateemisia naisia osallistumisesta muotokuvani maalauttamiseen Helsingin yliopistolle. Muotokuvan maalasi Ninni Heldt. Se paljastettiin 3.12. ja on nyt sijoitettuna teologisen tiedekunnan tiedekuntasaliin miesprofessorien rinnalle. Toivon, että se kannustaa erityisesti naisopiskelijoita. Tämä oli minulle valtava ilo ja suuri kunnia. Kiitos että osallistuitte.

Toivotan meille kaikille hyvää elämysten ja  toiminnan vuotta 2019.