Jäsenkirje 2

Rakkaat siskot!

Taas on kevätkausi vierähtänyt ja kesälomat lähestyvät. Vantaan Akateemiset Naisetkin jää kesätauolle. Kiitos mukana olosta ja osallistumisestanne kevään ohjelmiin. On ollut niin intensiivinen kausi, että ihan ikävä tulee teitä kaikkia ja varsinkin hallituksen jäseniä. Olihan meillä taas Wähäjoulua, teatteria, kevätkokousta, vaalipaneelia ja tutustumista Biomedicumiin. Lisäksi Kivistössä tavattiin John Simons, joka on kirjoittanut kirjan Suomen juutalaisten historiasta.

Luon kuitenkin jo katseen syksyyn ja sen tärkeisiin päivämääriin. Syksyn aloitamme kulttuurilla. Menemme tiistaina 17.9. klo 19 Kansallisteatteriin katsomaan näytelmää Sapiens. Se perustuu Yuval Noah Hararin (synt. 1976) menestyskirjaan Sapiens. Ihmisen lyhyt historia (2011). Kysymyksessä on aivan uusi näytelmä, joka tulee näyttämölle vasta syksyllä. Olen rohkeasti varannut akateemisille naisille 30 lippua. Jäsenhinta on 40 euroa (myyntihinta teatterissa 47 euroa). Lippuja saa alkaa varata vaikka heti sekä itselleen että seurueelleen. Uusille jäsenille tiedoksi, että yhdistyksen teatteriretket ovat varainhankintatilaisuuksia, joihin lippuja voi myydä omalle seurueelle tai perheelle tai ystävillekin. Toivon, että tulette teatteriin ja tuotte ystävännekin. Laittakaa minulle sähköpostia ja ilmoittakaa, montako lippua otatte. Maksaa saa vaikka heti. Eräpäivä on kuitenkin vasta 20.8. Liput maksetaan Vantaan Akateemisten naisten tilille FI57 1487 3000 1001 35, viite 10003. Liput toimitan teille syksyllä.

Kannattaa merkitä jo nyt kalenteriin pääkaupunkiseudun akateemisten naisten yhteinen Työn murros –seminaari to 26.9. klo 14.30 – 17.45 Helsingin kaupungintalolla. Hyvät esitelmöitsijät ja ajankohtainen aihe.

Vantaalla tapahtuu muutakin merkittävää. 11.-13.10. on kansainvälisen Itämeren alueen akateemisten naisten KANN seminaari  Heurekassa Vantaalla. Asiaa segregaatiosta ja Itämeren suojelusta. Osanottajia Liettuasta, Ruotsista, Suomesta, Virosta ja Venäjältä.

Vantaan yhdistys VAN järjestää 16.11. klo 9-16 SANL:n vuosikokouksen Tikkurilassa kaupungintalolla. Virallisten vuosikokousedustajien lisäksi paikalle toivotaan runsaasti oman yhdistyksen jäseniä. Asiasta tarkemmin syksyllä.

Oman yhdistyksemme vuosikokous on 22.10. klo 18. Merkitkää jo ilta kalenteriinne.

Kaiken tämän lisäksi järjestämme lounaskokouksen noin kerran kuussa. Niiden paikat ja ajat ilmoitetaan syksyllä.

Taas on tulossa paljon mahdollisuuksia viihtyä, verkostoitua ja vaikuttaa vaikkapa uusissa mentorointihankkeissa.

Muistakaa äänestää ja äänestää naista EU-vaaleissa!

Toiveissa on saada yhdistyksellemme kunnolliset www-sivut ensi syksyksi. Saimme sitä varten OP pankin rahoittamaan kesäduuniin yhden opiskelijan kahdeksi viikoksi.

Toivotan kaikille jäsenille ja heidän läheisilleen hyvää ja virkistävää kesää! Samalla kiitän yhdessäolosta ja rakentavasta työstänne yhdistyksemme hyväksi.

Raija Sollamo
puheenjohtaja
E-mail: raija.sollamo@helsinki.fi
puh. 050-4044809