Jäsenkirje 4

Hyvät akateemiset siskot!

Taas on uusi toimintakausi alkanut. Toivottavasti teillä kaikilla oli virkistävä ja hyvä kesä.

Aluksi yhdistyksen kuulumisia. Syyskausi alkaa teatterilla. Menemme katsomaan kappaletta Sapiens Yuval Noah Hararin menestysteoksen pohjalta tehtyä näyttämösovitusta. Kiitos kun ostitte liput ihan käsistä jo kesällä. Meitä lähtee 32 hengen ryhmä Kansallisteatteriin ensi tiistaina.

Varmasti useimmat teistä ovat huomanneet, että yhdistyksellä on uudet www-sivut. Osoite on www.vantaanakateemisetnaiset.fi  Siellä kannattaa aina vierailla katsomassa, mitä ohjelmaa on tarjolla.

Tapahtumista mainostan nyt ennen kaikkea Laila Pullisen näyttelyä Vantaan Taidemuseo Artsissa, Myyrmäkitalo, Paalutori 3. Menemme yhdessä tutustumaan näyttelyyn perjantaina 20.9. klo 14. Jean Ramsay, Lailan poika, toimii opastajanamme. Ennen näyttelyä syömme yhdessä lounasta klo 13 Sapuskassa Myyrmäen asemalla Terveyskeskusrakennuksen asemanpuoleisessa kulmassa.

Lisäksi mainostan pääkaupunkiseudun yhdistysten yhteistä Työn murros -seminaaria Helsingin kaupungintalolla to 26.9. klo 14.30 – 17.45. Tilaisuuteen on vapaa pääsy eikä alkukahvikaan maksa mitään. Ohjelma on haastavaa. Voit katsoa tarkemmin meidän nettisivuilta. Sieltä löydät myös ilmoittautumislinkin.

Kolmas tapahtuma, jota jo nyt mainostan, on oman yhdistyksemme vuosikokous Vaskivuoren lukiossa ti 22.10. klo 18. Vuosikokousesitelmän pitää FT Maiju Strömmer Jyväskylän yliopistosta aiheesta ”Miten työssä oppisi parhaiten suomea. Näkökulmia kielen oppimisen tutkimuksesta.” Taas valitaan uusia jäseniä hallitukseen erovuoroisten tilalle. Jos olet kiinnostunut hallituksen jäsenyydestä tai muusta pienestä tehtävästä yhdistyksessä, niin ota rohkeasti yhteyttä puheenjohtajaan. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45.

Lokakuussa on akateemisten naisten pohjoismainen kokous tasa-arvotyön ja Itämeren suojelun merkeissä otsikolla Gender Equality in Education and Work and Commitment to our common Baltic Sea. Se pidetään Heurekassa 11.-13.10. Ilmoittautua voi meidän omien www-sivujen kautta. Katso sieltä Tapahtumat palstalta tarkemmat tiedot.

Yhdistyksellä tulee olemaan työntäyteinen syksy, sillä on yhdistyksemme vuoro järjestää Vantaalla Suomen Akateemisten Naisten Liiton (SANL)  vuosikokous. Se pidetään la 16.11. Vantaan kaupungintalolla Tikkurilassa Asematie 7 klo 9-16. Illalla on ohjelmassa viime vuosien aikana poisnukkuneiden jäsenten muistohetki ja kynttilöiden sytytys Vantaan Pyhän Laurin kirkossa Kirkkotie 45 klo 18. Kirkko on muutoin pääkaupunkiseudun vanhin rakennus. Kokouspäivän päättää illallinen klo 18.30 Vanhassa pappilassa Kirkkotie 45 Pyhän Laurin kirkon vieressä. Tikkurilaan pääsee mukavasti junalla. Kirkkoon ja illalliselle pääsemme Kaupungintalon edestä mukavasti bussilla 571. Toivon, että oman yhdistyksen jäsenet osallistuisivat runsain määrin tähän kokoukseen. Ellet jaksa olla mukana koko päivää, tule edes joksikin ajaksi, vaikka aamusta lounaaseen asti. Lounaan jälkeen voit lähteä päiväunille ja palata iltaohjelmiin klo 18. Ilmoittautuminen on auki SANL:n www-sivujen kautta ja tilaisuutta mainostettiin viimeisessä Minervassa. Osallistumismaksu on 30 euroa, mikä sisältää aamukahvin ja lounaan. Illallismaksu on 40 euroa, niille jotka osallistuvat.

Loppusyksystä vierailemme Helsingin uudessa keskuskirjastossa Oodissa ja syömme lounasta ennen sitä. Alustava ajankohta on 27.11. klo 13 lounas ja klo 14 vierailu Oodissa. Seuraa tulevia tapahtumia www-sivuiltamme. Siellä tämäkin vierailu varmistetaan.

Syksy päättyy Vaskivuoren lukion joulukonserttiin Virtakirkossa (ent. Colosseum-talo) Myyrmäessä Rajatorpantie 8 illalla 10.12. Ilmoitetaan myöhemmin tarkemmin.

Meidän yhteinen Tehdään yhdessä -projektimme jatkuu edelleen. Olemme saaneet avustuksia Vantaan kaupungilta (2500 euroa), yksityiseltä lahjoittajalta 5000 euroa ja kansainväliseltä Zonta-järjestöltä sen 100-vuotisjuhlan kunniaksi 5000 dollaria. Näillä avustuksilla pääsemme ensi vuoteen ainakin helmikuun loppuun asti. Tarvitsemme siis lisää rahaa ja koetamme löytää tahoja, joilta voisi hakea avustuksia. Muutoin toiminta on vakiintunut. Koemme tekevämme yhteiskunnallisesti merkittävää työtä yrittäessämme auttaa maahanmuuttajia työllistymään ja kotoutumaan sekä pyrkiessämme tarjoamaan apua seniorikansalaisille.

­­Jos haluat apua ikkunanpesuun tai syyssiivoukseen, ota yhteyttä Zana Kerveshiin meidän koordinaattoriin puh. 050-5915487 tai tehdaanyhdessa1@gmail.com  ja pyydä häntä lähettämään sopiva työntekijä. Palkka on vain 11 euroa tunnilta + sivukulut. Huomaa, että sinun tulee olla kotona ja opastaa häntä siivoustöissä. Sinulla tulee myös olla kotonasi tavalliset siivousvälineet ja pesuaineet. Hänet pitää ottaa vähintään kahdeksi tunniksi kerrallaan. Voit käyttää näitä palveluita tarpeesi mukaan joko tilapäisesti tai säännöllisesti. Palkka maksetaan Palkkaus.fi -ohjelman kautta ja se oikeuttaa kotitalousvähennykseen verotuksessa. Näin saat itse apua, mutta olet samalla tekemässä hyvää jollekin maahanmuuttajanaiselle. Hän kotoutuu ja hänen työtaitonsa ja kielitaitonsa paranevat.

Yhdistystoiminta tuo vuosiin lisää elämää ja elämään lisää vuosia.

On kiva toimia kanssanne.

Raija Sollamo

puheenjohtaja