Jäsenkirje 5

Rakkaat Vantaan akateemiset naiset!

Kolme vuotta olen luotsannut teitä ja aika on mennyt kuin siivillä. Näihin vuosiin on mahtunut paljon: yhdistyksemme 30-vuotisjuhla, Tehdään yhdessä -hankkeen liikkeelle lähtö, uudet www-sivut, Suomen Akateemisten Naisten Liiton vuosikokouksen järjestelyt täällä Vantaalla ja paljon tavanomaista yhdistystoimintaa teatteriretkineen, näyttelyineen, kokouksineen ja lounastilaisuuksineen. Kaikessa olen ollut innolla mukana ja nauttinut suunnattomasti. Teidän kanssanne on ollut ilo työskennellä.

Tänä syksynä lokakuussa, kun flunssa iski ja tauti painui keuhkoihin, minulta loppuivat voimat ja tajusin, että minun on aika luovuttaa puheenjohtajan nuija jollekin nuoremmalle. Onneksi Helena Immonen, elintarviketieteiden lisensiaatti, joka on toiminut Helsingin yliopistossa laatuvastaavana ja yhdistyksessämme pitkän rupeaman sihteerinä, suostui puheenjohtajaksi. Vuosikokouksessa hänet valittiin yksimielisesti. Toivotan hänelle onnea ja menestystä! Toivon, että te jäsenet tuette häntä, niin kuin olette tukeneet minua. Tuki ja kannustus ovat tärkeitä, silloin kun työtä on paljon ja aikaa vähän. Meillä kaikilla akateemisilla naisilla on paljon erilaisia luottamustehtäviä ja myös lastenlasten hoitoa tai opettamista tai omien vanhempiemme tai aviopuolisomme hoitovastuuta. Yksi tuen antamisen muoto puheenjohtajalle on viesteihin vastaaminen. Tässä suhteessa Marjatta Hietala on ollut aktiivisin jäsen. Vaikkei hän pääse tilaisuuteen, hän lähettää viestin jostakin maapallon toiselta puolelta ja ilmoittaa, ettei valitettavasti voi nyt osallistua tähän tapahtumaan, mutta seuraavaan kylläkin. Näistä viesteistä tulee aina hyvälle mielelle. 

Viimeinen ponnistukseni puheenjohtajana on Nuutin päivän Wähäjoulu. Sinne on tulossa yli 60 ilmoittautunutta osanottajaa, ja ohjelmaa on sekä hauskaa että vakavaa. 

Loppujen lopuksi enhän minä kauas lähde. Siirryn vain puheenjohtajasta rivijäseneksi.

Kiitän kaikkia yhdistyksemme jäseniä näistä kolmesta vuodesta, toivotan teille kaikille oikein hyvää uutta vuotta ja armorikkaita vuosia tästä eteenkin päin. Yhdistystoimintaan osallistuminen antaa virtaa ja ehkä lisää elinvuosiamme. Ainakin se antaa enemmän elämää ja arvokasta elämän sisältöä vuosiimme.

Kiitollisena

Raija

ex-puheenjohtajanne