Tapahtumat

KEVÄÄN OHJELMAA

Keskiviikkona 12.2 klo 12 tapaamme lounaalla Kampissa (paikka tarkentuu vielä) ja sen jälkeen menemme 13.00 HAMiin(Eteläinen Rautatiekatu 8) katsomaan näyttelyä Mieliala – Helsinki 1939–1945. 

HAM Helsingin taidemuseo ja Helsingin kaupunginmuseo ovat toteuttaneet yhdessä Mieliala – Helsinki 1939‒1945 -näyttelyn. Sota-aikana kaupungin ilme ja henkinen ilmapiiri muuttuivat radikaalisti. Tennispalatsiin ja Hakasalmen huvilaan levittäytyvä näyttelykokonaisuus esittelee kuvataiteen ja valokuvien heijastelemaa pessimismiä ja optimismia, ja laajemmin sitä visuaalista maailmaa, johon sodan oloissa oli totuttava.”

Yhdistys maksaa näyttelyn opastuksen ja jokainen maksaa itse sisäänpääsyn (12/10 euroa tai museokortti). HAMin lippukassa ja sisäänkäynti ovat Tennispalatsin 2. kerroksessa, jonne pääsee hissillä kaikkien ulko-ovien läheisyydestä. Eteläisen rautatiekadun päädyssä on rullaportaat suoraan museon lippukassalle, jonka luona tapaamme. Toivottavaa olisi, että myös viime vuosina liittyneet uudet jäsenemme pääsisivät mukaan jo lounaalle, niin voisimme esittäytyä ja tutustua siellä toisiimme. 

Pääkaupunkiseudun akateemisten naisten yhdistykset järjestävät tänä keväänä keskustelusarjan Naiset ja ilmastonmuutos. Ensimmäinen on ti 11.2 klo 16.30-18.00 Helsingin kaupungintalon tapahtuma-aulassa. Järjestäjänä on Espoon-Kauniaisten Akateemiset Naiset, puhujana on Eija Hegelberg Baltic Sea Action Groupista ja aiheena on ”Ilmastoviisas ruoantuotanto ja kuluttajat”. 

Seuraava keskustelusarjan tapahtuma on ti 10.3 klo 17.15-18.45 Oodi-kirjaston Kuutio-tilassa. Keskustelun ”Halpa tulee kalliiksi” virittää tekniikan tohtori Tuula Pohjola. Järjestäjänä on Helsingin Akateemiset Naiset. 

Meidän järjestämämme keskustelutilaisuus on ke 1.4 klo 17.15-18.45 Oodi-kirjaston Kuutio-tilassa. Keskustelun virittäjää ei ole vielä varmistettu.

WÄHÄJOULU 2020

Vantaan naisyhdistykset viettivät yhteistä Wähäjoulua 13.1 Allun Grillillä iloisissa tunnelmissa. Hengen ja ruumiin ravintoa oli nauttimassa 63 naista + nuuttipukki tässä Vantaan Akateemisten Naisten järjestämässä juhlassa. Vaskivuoren lukion upea kuoro esitti joululauluja ja Eeva-Maija Haukinen luki Minna Canthin kirjeitä. Melkein saattoi kuvitella itsensä Minna Canthin puhumassa. Anu Oksanen Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksestä kertoi vinkkejä, miten pelastetaan Vantaanjoki ja mikseipä melkein koko maailma. Tässä muutama: 
1) Syö kerran viikossa silakkaa (sydän tykkää, aivot tykkää, vedet puhdistuu)
2) Lopeta ruokahävikki (pakkauksen ympäristövaikutus on triviaali, jollei syö ruokaa sen sisältä)
3) Vie lääkejätteet apteekkiin, myös lääketuubit ja pullot
4) Vaatteet – tee kuukauden ostoslakko, jatka jos tuntuu hyvältä toinen ja kolmas jne. kuukausi. Kun harvoin ostat, niin osta hyvillä mielin. 
5) Käytä joutsenmerkittyjä pesu- ja puhdistusaineita
6) Roskaaminen ja mikromuovit – näytä hyvää esimerkkiä lapsille 
7) Älä käytä Round Up:ia tms. kotipuutarhassa – pölyttäjät tykkää, istuta myös eri aikaan kukkivia kukkia

Vaskivuoren lukion kuoro
Eeva-Maija Haukinen
Anu Oksanen
Alkutunnelmissa
Iloista rupattelua Wähäjoulussa