Tapahtumat

SYKSYN OHJELMA

Toistaiseksi emme järjestä lounastapaamisia emmekä tee näyttely- ja teatterivierailuja. Tiistaitreffejä Zoomissa jatketaan ja niistä tiedotetaan jäsenille erikseen. 

Ma 31.8. klo 14 – 16.00 osallistumme etänä Helena Ranta Forumiin Taakkasiirtymä ja anteeksianto osoitteessa http://videonet.fi/plan/20200831 Järjestelytoimikunnassa VANista on ollut emer. Prof. Raija Sollamo.

Ti 1.9 alkaen klo 14.00 Tiistaitreffit Zoomissa.

Ti 8.9 klo 17.15 – 18.45 Verkkokeskustelu Zoomissa. KAIKILLE AVOIN TILAISUUS! Tietokirjailija Rinna Saramäki alustaa aiheesta ”Näin teet ilmastoteoista vaivattomia”. Tämä tilaisuus oli tarkoitus järjestää keväällä Oodissa, mutta se jouduttiin peruuttamaan. Ilmoittautuminen osoitteeseen vantaanakateemisetnaiset(at)gmail.com viimeistään su 6.9. Linkki ja ohjeet Zoomiin lähetetään osallistujille ma 7.9. TERVETULOA!

TULE KESKUSTELEMAAN!

Ke 9.9 alkaen klo 14 kävellään yhdessä Jokiuoman puistossa. Tapaaminen Louhelan aseman luona Myyrmäen kirkon parkkipaikalla. 

Ke 7.10 alkaen klo 14 kävellään yhdessä Itä-Vantaalla. Tapaamme Heurekan kivipuistossa.

Ti 20.10 klo alkaen klo 18.00 yhdistyksen vuosikokous Vantaa-infossa Myyrmäkitalossa, Paalutie 3.

Kahvitarjoilu klo 17.45; vapaaehtoinen kahviraha Ugandan opettajien koulutukseen. Noudatamme turvavälejä ja suosittelemme maskin käyttöä (kaupungin julkinen tila). Kokoukseen on mahdollisuus osallistua myös etänä Zoomin kautta. Linkki Zoomiin ilmoitetaan jäsenille sähköpostitse. 
Ennen varsinaista vuosikokousta alkaen klo 18 hankepäällikkö Tanja Aakko esittelee Auroras-verkostoa.

Marraskuulle suunnitteilla tilaisuus rahan kiertokulusta globaalilla tasolla. Tämä tilaisuus siirtynee kevääseen.

Tiistaitreffejä Zoomissa jatketaan koko syyskauden. Jäsenille ilmoitetaan aikataulusta myöhemmin. Toistaiseksi emme järjestä kuukausittaisia lounastapaamisia, emmekä tee näyttely- ja teatterivierailuita. Mikäli koronatilanne helpottuu, niin näihin palataan myöhemmin. 

KEVÄÄN JA KESÄN OHJELMAA

TIISTAITREFFIT ZOOMISSA JOKA TIISTAI JÄLLEEN ELOKUUSSA ALKAEN KLO 14.00. 

Tarkemmat tiedot ilmoitetaan jäsenille sähköpostissa.
Tiistaitreffien osanottajia 26.5.2020

HUOM! KAIKKI KEVÄÄN TAPAHTUMAT PERUTTU KORONA-VIRUKSEN LEVIÄMISEN EHKÄISEMÄKSI PAITSI VERKKOTAPAAMISET

MAALISKUUN LOUNASTAPAAMINEN

Maaliskuun lounastapaaminen on pe 6.3. alkaen klo 13.30 ravintola Zillassa Tikkurilassa (Kielotie 14). Sieltä voimme jatkaa porukalla Vantaan kaupungin järjestämään Naistenpäivän juhlaan, jos olet ilmoittautunut sinne. Toki olet tervetullut myös vain lounaalle, johon ilmoittautuminen viimeistään ma 2.3. sähköpostilla vantaanakateemisetnaiset(a)gmail.com.

EDUNVALVONTAVALTUUTUKSEN JA HOITOTAHDON TEKEMINEN

Tiistaina 10.3. klo 19 meillä on Vantaa-infossa Tikkurilassa Kauppakeskus DIXIssä teemailta, jonka aiheena on Edunvalvontavaltuutuksen ja hoitotahdon tekeminen. Alustajana on lakimies Marjut Vuorela Vanhustyön keskusliitosta. Hänen esityksensä jälkeen on varattu aikaa kysymyksiin. Tähän tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua.

TAMPEREEN RETKI, ilmoittautuminen viimeistään 16.2.

Keskiviikkona 22.4. teemme teatteriretken Tampereelle. Menemme katsomaan Notre Damen kellonsoittajaa, joka esitetään Tampereen teatterin päänäyttämöllä (Keskustori 2). Näytös alkaa klo 14.30, liput maksavat 83 euroa/kappale. Meille on varattu paikat parvelta ja lippujen myyjä kehui paikkoja upeiksi. Näytännöt ovat hyvin suosittuja ja halvemman kategorian paikat on jo valitettavasti myyty.

Retkelle voi osallistua vaikka ei menisikään teatteriin. Sen aikana voi käydä katsomassa esimerkiksi Museokeskus Vapriikin näyttelyitä tai/ja Tampereen taidemuseon näyttelyä. Retkelle voi osallistua seuralaisen (puoliso, kumppani, ystävä jne.) kanssa tai yksin. 

Lähdemme aamulla klo 9-10 aikaan lähtevällä junalla Helsingistä (tai voi tulla myös muulta asemalta mukaan) ja palaamme takaisin noin klo 18 Tampereelta lähtevällä junalla. Aikataulut tarkentuvat, kunhan pääsen varaamaan liput. Tällä hetkellä lippuja saisi vielä alle 10 euroa yhteen suuntaan. 

Ennen teatteria tai näyttelykierrosta lounastamme jossakin teatterin lähellä olevassa ravintolassa. 

Jotta saisimme edulliset junaliput, toivon ilmoittautumista mahdollisimman pian, viimeistään 16.2. mennessä joko sähköpostilla (vantaanakateemisetnaiset@gmail.com) tai tekstiviestillä Helenalle 044 2370636. Vaadittavat tiedot ilmoittautumisen yhteydessä:

  • Nimesi ja oletko eläkeläinen tai opiskelija (junalippua varten) 
  • Tuletko yksin tai seuralaisen kanssa ja onko hän eläkeläinen tai opiskelija
  • Tuletko/tuletteko teatteriin (eli montako lippua varaat) vai osallistutko/osallistutteko teatterikäynnin sijaan Vapriikin näyttelykäyntiin
  • Osallistutko/osallistutteko yhteiselle lounaalle

Pahoittelen epämääräisyyttä retken toteutuksen tässä vaiheessa.

NAISET JA ILMASTONMUUTOS -KESKUSTELUSARJA Keskustakirjasto Oodissa

Pääkaupunkiseudun akateemisten naisten yhdistykset järjestävät tänä keväänä keskustelusarjan Naiset ja ilmastonmuutos. Keskustelusarjan toinen tapahtuma on tiistaina 10.3. klo 17.15-18.45 Oodin Kuutio-tilassa. Keskustelun aiheesta ”Onko halpa aina edullisin?” virittää tekniikan tohtori Tuula Pohjola. Järjestäjänä on Helsingin Akateemiset Naiset. Tervetuloa, jäsenet ja ystävät, kuulemaan ja keskustelemaan, millaisen hiilijalanjäljen arkipäivän valintamme jättävät.

Kolmas tilaisuus on ke 1.4. klo 17.15-18.45 Oodin Kuutio-tilassa. Tietokirjailija Rinna Saramäki alustaa aiheesta ”Näin teet ilmastoteoista vaivattomia”. Hän on julkaissut useita kirjoja, mm. Hyvän mielen vaatekaappi (Atena) ja nyt on ilmestynyt uusin kirja, joka koskettaa meitä jokaista: 250 ilmastotekoa, joilla pelastat maailman (Otava).

HYVINVOINTITAPAHTUMA

Tiistaina 5.5. hyvinvointitapahtuma Myyringissä. Aloitamme lounaalla klo 12 myöhemmin sovittavassa paikassa Myyrmäessä ja jatkamme klo 13-15 Myyringin toimintatuvassa, jossa liikuntaneuvoja Tiia Niskanen luennoi liikunnan tärkeydestä, testaa tasapainoamme ja ohjaa kevyttä liikuntaa. 

WÄHÄJOULU 2020

Vantaan naisyhdistykset viettivät yhteistä Wähäjoulua 13.1. Allun Grillillä iloisissa tunnelmissa. Hengen ja ruumiin ravintoa oli nauttimassa 63 naista + nuuttipukki tässä Vantaan Akateemisten Naisten järjestämässä juhlassa. Vaskivuoren lukion upea kuoro esitti joululauluja ja Eeva-Maija Haukinen luki Minna Canthin kirjeitä. Melkein saattoi kuvitella itsensä Minna Canthin puhumassa. Anu Oksanen Vantaanjoen ja Helsingin seudun vesiensuojeluyhdistyksestä kertoi vinkkejä, miten pelastetaan Vantaanjoki ja mikseipä melkein koko maailma. Tässä muutama: 
1) Syö kerran viikossa silakkaa (sydän tykkää, aivot tykkää, vedet puhdistuu)
2) Lopeta ruokahävikki (pakkauksen ympäristövaikutus on triviaali, jollei syö ruokaa sen sisältä)
3) Vie lääkejätteet apteekkiin, myös lääketuubit ja pullot
4) Vaatteet – tee kuukauden ostoslakko, jatka jos tuntuu hyvältä toinen ja kolmas jne. kuukausi. Kun harvoin ostat, niin osta hyvillä mielin. 
5) Käytä joutsenmerkittyjä pesu- ja puhdistusaineita
6) Roskaaminen ja mikromuovit – näytä hyvää esimerkkiä lapsille 
7) Älä käytä Round Up:ia tms. kotipuutarhassa – pölyttäjät tykkää, istuta myös eri aikaan kukkivia kukkia

Vaskivuoren lukion kuoro
Eeva-Maija Haukinen
Anu Oksanen
Alkutunnelmissa
Iloista rupattelua Wähäjoulussa