Valmistelusta:
Valmistelijoina ovat olleet Sari Aulu, varapuheenjohtaja ja Nga Tran, jäsen Vantaan Akateemiset Naiset ry:stä sekä Päivi Oikarinen Järjestöringistä.

Toteutuksesta:
Vantaan Akateemiset Naiset ry (https://www.vantaanakateemisetnaiset.fi/) järjesti yhdessä Järjestöringin kanssa Kansainvälisen naisten illan Kansalaistoiminnan keskus Leinikissä (Kansalaistoiminnan keskus Leinikki | Vantaa – Facebook) keskiviikkona 26.2. klo 17–20. Teimme ja nautimme yhdessä jäsenemme Nga Tranin opastamana vietnamilaista ruokaa: Kasviskevätkääryleitä
Hapanimelää kalakeittoa ja
Tapioka helmiä (sis. pähkinää).
Iltaan osallistui 19 henkilöä. Jokainen maksoi omakustannemaksun 5 €. Tavan mukaan ensin valmistelimme yhdessä ruoat ja työn lomassa tutustuimme toisiimme. Kevätrullat täytettiin porkkanaraasteella sekä kiinankaalilla ja käärittiin kasaan riisipaperista todella monen ahkeran osallistujan voimin ja paistopisteessä sitten rullat saivat parin henkilön voimalla kauniin kovan kuorrutuksen. Rullille valmistettiin Ngan oman reseptin mukainen dippikastike (katso kaikki Ngalta saadut reseptit myöhemmin alla).
Liedellä porisi hapanimeläkalakeitto Chanh chua ca`. Keiton kanssa tarjoiltiin myös nuudeleita. Jälkiruoaksi oli tarkoitus tehdä tapioca helmiä siten, että paahdettu pähkinä olisi ”leivottu” tapiocatahnaan. Tahnan teko kuitenkin muuttui ajanpuutteen takia ”kiisseliksi”, jonka joukkoon oli lisätty pähkinät. Tätä sitten nautittiin inkivääriteen kanssa. Hyvää oli kaikki, Cam on (=thanks Vietnamin kielellä) etenkin Ngalle, Sarille ja Päiville sekä kaikille muille aktiivisille osallistujille!

Reseptit:
CHẢ GIÒ (SPRING ROLL)
20 rolls (4 servings)
2 folders of rice paper
1 mixed vegetable,
1 vegetable oil bottle for deep frying
DIPPING SAUCE FOR SPRING ROLLS
4 spoons sugar
2 citron (squeezed)
3 spoons fish sauce
1 cup (warm) water
garlic and chili
CANH CHUA CÁ (SWEET SOUR FISH SOUP)
4 servings
500 g catfish steak
1 pinch salt, pepper, chilli powder or red chilli
4 tbsp fish sauce
2 tbsp vegetable oil
2 tbsp garlic, minced
1 small tomato, diced
50 g herbs, onion fried
7 cups water
2 tbsp tamarind pulps
4 tbsp sugar
CHÈ BỘT LỌC (TAPIOCA PEARLS IN GINGER SYPUP)
4 servings
150 g tapioca starch
100 ml boiling hot water
½ cup roasted peanuts whole
500 mil water (2 cups)
80 gr sugar
¼ tsp salt
¼ cup ginger julienned

Ruokailun lomassa saimme nauttia Ngan englanninkielisen esittelyn Vietnamista https://www.youtube.com/c/WelcomeToVietnam, varsinkin Etelä-Vietnamin kauneudesta sekä kuvaili omaa elämäänsä Vietnamissa ja Suomessa. Hän kertoi mm., että pääkaupunki Hanoissa on 7 miljoonaa asukasta kun sen sijaan toisiksi suurimmassa, hänen kotikaupungissaan Ho Chi Minh Cityssä on lähes 10 miljoonaa asukasta. Lisäksi jäi kuulijana mieleen, että Vietnamin kansallispuu on bambu ja -kukka lootus. Vietnamin kielellä näkemiin on Tam biet.
Ajatuksia jatkosta:
Kansainvälisten iltojen jatko on jo tältä keväältä päätetty, hyvä niin. Seuraava kv- ilta samassa paikassa on kuukauden päästä ti 25.3. teemalla Bangladesh. Sitä seuraava on ke 23.4. Nepal ja viimeinen ti 13.5. Marokko.
Merja Leppänen, VAN ry:n sihteeri